Föreningen för Dig som seglar i Medelhavet "and beyond"

10 senast startade forumtrådarna

Båttillsyn - Hej, Vi har vår båt i Nidri och behöver någon som kan se till henne när vi inte är där. Vi har haft en engelsman som har tittat till henne men nu har han flyttat tillbaka och vi behöver någon annan. Den vi söker är pålitlig, kunnig och seglingsvan. Om ni känner någon som passar så kontakta gärna oss. Tack på förhand. Kerstin och Hans
 
Båtköp i Bretagne - Hej. Är på väg att köpa båt i Bretagne på sydkusten. Mina funderingar är bla på försäkringen. Har alltid haft Svenska Sjö vilka har varit bra för mig. Men de har ju ”bara” utökad försäkring juni, juli o augusti (som gäller för sträckan hem)och troligen kommer vi köpa redan slutet av aprilbörjan av maj. Har ni några förslag på bra försäkring?
 
Info om grekisk båtskatt - Fick idag info från italienska vänner som övervintrar i Porto Heli på Peleponessos. ABOUT THE GREEK YACHT TAX Today we went to Porto Heli’s port authority. We asked them about the greek yacht tax. They said that the new tax will start from the 4th of April. The payment must be done only by the new internet application, which is not working now. From the 4th of April you have 10 days for the payment. If you have the boat on land in a boat yard, you can bring the papers to the nearest port authority, so you avoid the payment of the tax for the months the boat is immobilised. That’s all. Många frågor återstår, hur mäta längden inkl. eller exkl. bogspröt och badplattform, hur ska man kunna immobilisera båten när man befinner sig i Sverige? Hoppas den kommande internetsidan ger svar. Betalningsskyldighet borde först uppstå när man återvänder till båten!
 
Litiumbatterier - Funderar på att byta till litiumbatterier på vår båt, som ligger i östra Medelhavet. Vill gärna ha tips på installatörer, återförsäljare m.m. i Grekland och Turkiet.
 
Grekiska skatten - Trots stor förvirring, inte ovanligt i Grekland, verkar ett införande av skatten rycka allt närmare. Marinor har börjat skicka ut information om skatten och från Kalamata marina har vi fått bifogat dokument. Vi har varit i telefonkontakt med en handläggare på skatteverket som fortfarande inte vet hur det kommer att bli trots att införandet ligger nära. Inte heller verka Port Police vara välinformerade. Jag skulle därför vara tacksam att få information från medlemmar som befinner sig på plats i Grekland.
 
Övervintring på Nordcypern. Någon som har erfarenhet? - VI besökte som hastigast förra sommaren Karpaz gate marina på turkcypern. Tyckte det var väldigt fint. Någon som har övervintrat där på senare år? Priserna som för några år sedan var väldigt låga är inte längre så låga men fortfarande konkurrenskraftiga. Curt Peterson S/Y Carla X
 
Dynor till sittbrunn - Hej, Vi behöver uppdatera sittbrunnsdynor till vår Bavaria 42C, som nu ligger på Kos Marina. Någon som har tips om bra dyn-leverantör på Kos eller i närheten? Tacksamt//Stellan
 
Tips på trevlig hamn runt Ijseelmeer - Vi ska åka runt på kanalerna i Holland och vill ha tips en trevlig hamn att utgå ifrån. Sjösätter vår nya båt i Heerenveen. Gunnar och Annika med 2 tonårsbarn.
 
Köp utomlands - tips på betalningsmetod? - Är spekulant på en 39-fotare som ligger Grekland och är Tyskflaggad. Båten säljes direkt av den Tyske ägaren, alla papper är i ordning. Det som oroar oss är att efter "på-land-besiktning" lägga ett bud och betala handpenning innan båten sjösätts i April och kan slutbesigtigas, slutbetalas och registreras på oss. Någon som har ett tips på hur man säkrar handpenningen så att vi inte (i värsta fall) riskerar att förlora den? Om mäklare är inblande har de väl ofta ett "klientkonto". Känns kanske mer säkert (om man litar på att mäklaren är seriös...). Tips någon? "Snart Medelhavsseglare"
 
Alandia - Jag har Pantenius försäkring men har funderingar på att byta till Alandia. Skulle vilja ha info från de av er som har erfarenhet av dem, allmän uppfattning, hantering i skadeärenden mm. Tack på förhand:)
 

Dataskyddsförordningen GDPR

Information om Medelhavsseglarnas Policy om nya dataskyddsförordningen kan laddas ner här.

Välkommen till Medelhavsseglarnas hemsida

Klubben för er som planerar, genomför eller har genomfört långsegling utanför Sverige. Och för er som är intresserade i största allmänhet.

 

På kartan ser du var vi finns i världen och lite grand vad vi gör. Vill du bli medlem anmäler du dig genom länken nedan.

 

Du som redan är medlem

Välkommen till vår nya hemsida. Känn dig trygg även om den ser annorlunda ut. Alla gamla funktioner finns kvar. Plus mycket mer.

  • Det är nu enklare att lägga upp nya diskussioner och följa diskussionstrådar.
  • Du kan nu se var seglare finns i din egen ålder plus andra som har barn och ungdomar ombord. Alltså se var medlemmar finns som det skulle vara kul att kontakta.
  • Layouten är nu ett flöde: Man scrollar upp och ner tills man hittar det man söker. 
  • Du kan chatta, se vilka som varit aktiva, följa diskussionstrådar, bloggar med mera.

Eftersom många fortsätter sina seglingar utanför Medelhavet är hemsidan utan geografiska begränsningar även om vi heter Medelhavsseglarna.

 

Medelhavsseglarna är till för alla oavsett var man befinner sig i världen.

 

Vill du bli medlem: Klicka på länken nedan

 

Saknar du inloggningsuppgifter: Klicka på länken nedan

 

Bli medlem / Skaffa inloggningsuppgifter

Vi informerar

Nyheter från Navy Service

Navy service i Port Saint Louise utvidgar och kan nu ta emot 1500 båtar på land. Varvet är strategiskt placerat i Rhonemynningen, bra både för den som har gått kanalvägen till Medelhavet eller som skall gå kanalvägen hem. Medelhavsseglarna har rabatt!!

Senaste om Grekiska skatten

Kommer skatten att börja gälla från den 2 april?

Det har ryktats i grekland att skatten skulle skjutas upp ytterligare en gång, men vår kontakperson på skatteverket kunde vare sig dementera eller bekräfta vid en telefonkontakt i veckan. Däremot skall en information om skatten, översatt till engelska vara tillgänglig under nästa vecka, trot den som vill.
Marinor i grekland skickar nu information om skatten till sina kunder och ett exempel finns under forumet längre ner på sidan.
Du kan själv nå skatteverkets hemsida www.aade.gr.

Rabatt hos Navy Service

Goda nyheter för den som tar kanalvägen till medelhavet eller vill övervintra på rivieran.
Medlemmar får 10% rabatt på lyft och 6 och 12 måndars kontrakt hos Navy service i Port Saint Louis vid Rhonemynningen. Ta med medlemskortet.
Kontakt via mail:info@navyservice.com
hemsida www.navyservice.com

Länderinformation

Under rubriken "Om Medelhavsseglarna" SXKM finns nu ett dokument med länderfakta. Dokumentet ger information om in och utklarering, seglingstillstånd mm och är aktuell för hösten 2018.

Fortsatt rabatt hos Gouvia Marina på Corfu

Vi har just tecknat ett nytt avtal med Medmarinas och Medelhavsseglarna har nu rabatt på 6 % på hamnavgifter i Gouvia marina. Gäller kort eller långt uppehåll.

Samla information om faktiska vattendjup och brohöjder

De absolut vanligaste frågorna beträffande färder på kanaler och floder i Europa är hur stora är vattendjupen och brohöjderna. De officiella uppgifterna är ju en sak men hur är det i verkligheten?

Min tanke är att be våra kanal- och flodfarande medlemmar om aktuella uppmätningar.

Jag vill gärna ha följande information:

Kanalens/flodens namn
Uppmätt djup eller brohöjd, tunnelhöjd
Uppskattat vattenstånd (normalt, över eller under)
När uppmätningen gjordes (månad och år)
Var uppmätningen gjordes (plats eller sträcka)
Kommentarer

Maila denna information till mig så skall jag göra en sammanställning som blir tillgänglig på denna sida. Detta kommer att bli ett komplement till Kanaltur som innehåller så mycket mer information.

Göran Lindqvist (goran.maj@outlook.com)

Goda nyheter för den som seglar i södra Spanien

Marinas del Mediterraneo driver tre högkvalitativa marinor på Spanska sydkusten, Estepona och Duguesa(Manilva) i provinsen Malaga och Marina del Este (La Herradura) i provinsen Granada erbjuder en rabatt på 15% på marinaavgiften under maximalt 1 vecka. Exkluderat från rabatten är VAT och avgift för vatten och el och övriga extras.
Erbjudandet gäller för medlemmar som kan visa upp giltigt medlemskort.
Boka via hemsidan www.marinasmediterraneo.com där det också finns all övrig information om respektive marina.

Goda nyheter för kanalintresserade

Medelhavsseglarna har gjort en överenskommelse med Per Abrahamsson om att ta över hans mycket uppskattade kanalsida "www.kanaltur.se".
Samtidigt tar Göran Lindqvist över som kanalredaktör gradvis under hösten.

Det innebär att alla medlemmar i Medelhavsseglarna har fri tillgång till "kanaltur" som innehåller mängder med information om europas floder och kanaler.

Koder för inloggning och password finns under inläggen längre ner på sidan och där finns också en direkt länk till sidan.

Rabatt på försäkring

Flera försäkringsbolag har höjt sina premier nyligen.
Det finns flera orsaker, men kraftigare oväder och dyrbarare skador på känslig elektronik ombord verkar ha påverkat.

För den som har sin försäkring hos Pantaenius kan vi emellertid ge en positiv nyhet. Som medlem i SXK Medelhavsseglarna får Du en rabatt på 10 % på premien för medelhavsförsäkring. Rabatten gäller enbart kaskodelen, inte ansvarsförsäkringen. Rabatten upphör om Du lämnar föreningen.
Du måste vid varje tillfälle ange att Du är medlem och uppge Ditt medlemsnummer.
Kontakta Maria Fasth på kansliet om Du inte har medlemsnumret. Maria ordnar också nya medlemskort.

Kalender

1 maj
Utgivning Odyssé 2/2019
25 aug
Materialstopp Odyssé 3/2019
2 okt
Utgivning Odyssé 3/2019
13 okt
Materialstopp Odyssé 4/2019
4 dec
Utgivning Odyssé 4/2019

Om Medelhavsseglarna

SE POSITIONER FÖR:

Sök på medelhav.se

15 senaste blogginläggen från Medelhavsseglarnas blogg

25 feb
Greta-Garbo > Still going strong - Raymond Johansson
Det var ett tag sedan jag skrev här. Jag hade glömt att denna bloggen fanns. S/Y Greta Garbo seglar fortfarande i medelhavet och jag är fortfarande ombord. 2017 bestämde jag att nu är det klart med Grekland för denna gången. Tillsammans med 5 olika b
21 sep 2018
Bluesette > Fyrar, kobbar och skär - Bluesette är hemma igen! - Lars Landstedt
Strax efter lunch torsdagen den 30 augusti kom vi till Loftahammar. När vi gick mellan den röda och gröna pricken strax utanför det trånga inloppet till Vivassen hade vi bara några hundra meter kvar av vårt medelhavsäventyr, som varit vårt fokus unde
3 sep 2018
SY Maron > Gibraltar (GBZ) – Estepona (ES) 27 Nm - Erik o Cathrine Cedergren
Precis som prognoserna sa så avtog Laventevinden från öst under natten och vi kunde ge oss iväg som planerat. Innan vi lämnade Gibraltar skulle vi tanka då dieseln bara kostar ca 6:50 skr/l. Vid båtmacken låg en stor motorbåt som skulle tanka före os
3 sep 2018
SY Maron > Gibraltar (GBZ) – Estepona (ES) 27 Nm - Erik o Cathrine Cedergren
Precis som prognoserna sa så avtog Laventevinden från öst under natten och vi kunde ge oss iväg som planerat. Innan vi lämnade Gibraltar skulle vi tanka då dieseln bara kostar ca 6:50 skr/l. Vid båtmacken låg en stor motorbåt som skulle tanka före os
29 aug 2018
SY Maron > Barbate (ES)– Gibraltar (GRZ) 37 Nm - Erik o Cathrine Cedergren
Nu har vi nått Medelhavet…. Efter bara en natt i Barbete lämnade vi hamnen i lågvatten som vi skulle enligt våra beräkningar för att få medströms genom Gibraltar sund. Den egentliga gränsen mellan Atlanten och Medelhavet ligger betydligt längre v
29 aug 2018
SY Maron > Barbate (ES)– Gibraltar (GRZ) 37 Nm - Erik o Cathrine Cedergren
Nu har vi nått Medelhavet…. Efter bara en natt i Barbete lämnade vi hamnen i lågvatten som vi skulle enligt våra beräkningar för att få medströms genom Gibraltar sund. Den egentliga gränsen mellan Atlanten och Medelhavet ligger betydligt längre v
25 aug 2018
Bluesette > Borta bra, men... - Lars Landstedt
Det är bara att erkänna, det är ändå något visst med att komma hem. Plötsligt förstår man allt vad bordsgrannarna pratar om, i hamnarna är det fullt av svenska gästflaggor under styrbords spridare på de tyska båtarna, bryggorna är av trä, stugorna är
20 aug 2018
Bluesette > Sista allt - nu går vi in på upploppet! - Lars Landstedt
Det är vår sista kväll i utländsk hamn. Det firar vi med wienerbröd och kaffe i sittbrunn medan sydvästen blåser och det tjuter i masterna på det hundratal båtar (varav 15 Hallberg-Rassy) som ligger i gästhamnen på Klintholm, Mön i Danmark.  Vi kom h
11 aug 2018
Bluesette > Cash is King i Glasscafeernas hemland Tyskland - Lars Landstedt
Det är lördag kväll och vi ligger vid en sk Liegeplatz för Sportbooten, som finns på många platser längs kanalerna i Tyskland. De är gratis och är försedda med bra förtöjningsmöjligheter och soptunnor. Ibland finns vatten och någon enstaka gång el, m
2 aug 2018
Bluesette > Förtrollade av Mosel, surfandes på Rhen, trygga i kanalen - nu är vi på g! - Lars Landstedt
Tack för alla uppmuntrande tillrop och omtänksamma kommentarer! Det är så skönt att bli lite tyckt synd om ibland. Men - peppar peppar - nu är problemen lösta och vi närmar oss norra Tyskland med stormsteg (eller i alla fall i gott tempo...) Efte
25 jul 2018
Bluesette > Vi når Tyskland - och sen tar det stopp - igen! - Lars Landstedt
Kanske var det dumt att utropa oss som vinnare i förra blogginlägget. Tänk att man aldrig lär sig att inte ta ut segern i förskott! Vi kom så fint över gränsen, lämnade Frankrike och gled ner från Moselle till Mosel efter slussen vid Apach och tu
18 jul 2018
Bluesette > Vi känner oss också som vinnare! - Lars Landstedt
Det var inte bara fransmännen som sökte sig ut på gatorna i söndags kväll för att fira. Även besättningarna på Lucy och Bluesette tog tillfället i akt för att fira att vi lyckats ta oss först upp och sedan ner genom Canal des Vosgues dryga 93 slussar
10 jul 2018
Bluesette > Vi slingrar oss genom Frankrike - Lars Landstedt
Nu har det gått en vecka sedan vi styrde ut från gästhamnen i Lyon och gjorde ett snabbt stopp vid bränsle-och-tillbehörspråmen, där vi fyllde dunkar med diesel och köpte en ny båtshake, för den gamla hade tagit slut. Tillsammans med våra vänner
2 jul 2018
Bluesette > Inte bara framåt - nu går det uppåt! - Lars Landstedt
Vi lämnade Port Napoleon strax före 5 på tisdagsmorgonen den 26 juni, som planerat. Kvällen innan hade vi tagit oss in till Port Saint Louis för att bunkra mat, så vi hade gott om proviant för några dagars tuffande. Vi kom igenom slussen kl 06.20 och
24 jun 2018
Bluesette > Ett steg fram - och två.tillbaka... - Lars Landstedt
Vår resa hem till Östersjön kan nästan liknas vid att sy efterstygn eller att dansa linedance - eller för er som inte förstår liknelsen - som att spela oavgjort mot Tyskland fram till sista sekunderna då " lagen om alltings j-ighet" sätter krokben fö

15 senaste inläggen från externa bloggar/hemsidor

Vill du synas här med din blogg? Ange "Extern blogg RSS" i din profil
(Inga att visa för tillfället)
Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare Box 1189  •  131 27 Nacka Strand
Tfn: 08-448 28 80  •  Fax: 08-448 28 89

Kopplar upp chatten
skriver...

vill chatta med dig

Avböj Acceptera
Du har blivit utloggad
Ange lösenord