Föreningen för Dig som seglar i Medelhavet "and beyond"

Långhårig katt i varma Medelhavet?

Visad 24 gånger
2024-01-22 kl 19:13
Vadå kallt? Stör mig inte!

Hej på er! Vår sibiriska långhåriga katt Gustav (Hans Kungliga Höghet) är van vid våra seglingar i skandinavien/nordsjön, engelska kanalen och Östersjön. Han t.o.m trivs bättre på båten än i hus eller lägenhet. Särskilt gillar han att tigra sig och spana "gömd " mellan masten och mormorsstöden eller transcendera stirrande på vattenytans glitter. Visst, han anser att skumpig hög sjö är otillständigt och brukar se förnärmad ut då. Men sånt går ju över.

 

Han är mycket vittberest och flyger ofta mellan USA och EU. Han har förståss alla vaccinationer, eget EU pass och chip. Inga problem. Men, Mexico upskattade han inte! Hotellrummet med AC och vördsam tassande personal var perfekt, men inte besök till Maya-ruiner. Gassande sol och 40C i skuggan var inte civiliserat, så vi lämnade honom därefter på hotellrummet.

 

Vi planerar att segla till Medelhavet i maj/juni och övervintra där. Det lär ju kunna bli hiskligt varmt i juli/aug med uppåt 40 grader? Vi har dock tänkt oss att i mesta möjliga mån ankra, med förhoppningsvis lite bläftande vindar i pälsen.

 

Så, min fråga är: vad säger andra seglande katter om dessa planer? Särskilt välkommet är råd från vackert långhåriga katter av kunglig börd!

 
Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare Box 1189  •  131 27 Nacka Strand
Tfn: 08-448 28 80  •  Fax: 08-448 28 89
Kontakta oss via e-post

Kopplar upp chatten
skriver...

vill chatta med dig

Avböj Acceptera
Du har blivit utloggad
Ange lösenord