Föreningen för Dig som seglar i Medelhavet "and beyond"
Kategori Övrigt

Utklarering Grekland

Visad 156 gånger
2017-10-15 kl 08:57

lyfte i båten på Egina ( Asprakis ) 26/8 . Det gäller att ha kollat alla kostnader med denna man ( lyft upp och ner ,spolning ,förvaring , el + vatten , skatt ,  m.m .Han vill gärna ta mer betalt .

skaffadeDEFKA i Egina stad det tar tid . coastgard ,skattekontoret , banken för att betala dom 50 euro det kostade sedan Coastgard igen sedan fick man återkomma till Coastgard dagen efter för att mannen som satte dit en massa stämplar kom dagen efter .

sedan hade vi en fin segling Poros ,Hydra , Seriphos ,Paros ,Naxos . Donussa ,Levitha ,Kalymnos ,Nisiros , Symi , Rhodos .problem med Utklareringen frågade på marinan och portpolisen på marinan  . Först Coastgard som aldrig sett SXK registreringsbeviset , det som var lite märkligt var dom sa att man på varje ö skulle ha gått till Coastgard för att få en stämpel i DEFKAN , så till slut skrev dom Egina på DEFKAN nya stämplar , sedan tullen 

och lite mer stämplar . Sedan på morgon efter till portpolisen för ytterligare 3 stämplar , dom gilllar stämplar . Avfärd till Turkiet  inklarering i Fethiye mycket smidigt med en trevlig agent

tog en timme 850 kr  .

Det verkar som i Grekland har det blivit mycket krångligare med allt och det är olika regler som gäller på olika öar .Är det någon som har hört talas om att man måste få stämpel i DEFKAN  av Coastgard på dom öar man besöker ?

Är nu åter i Alanya lyfter 16/10 .


4 svar finns
 
Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare Box 1189  •  131 27 Nacka Strand
Tfn: 08-448 28 80  •  Fax: 08-448 28 89

Kopplar upp chatten
skriver...

vill chatta med dig

Avböj Acceptera
Du har blivit utloggad
Ange lösenord