Föreningen för Dig som seglar i Medelhavet "and beyond"
Kategori Väder / Reservdelar / Reparationer / Furnering / Myndigheter
Område Frankrike

Franska VNF

Visad 58 gånger
2022-08-19 kl 06:26

På det smala nätverket
Turistaktiviteter ( nöjes- och hotellpråmar), som är mycket intensiva under denna sommarperiod, påverkas av flera sektorer :

Stängda av navigering , främst i nordöstra och centrala Bourgogne-bassängerna , på hela eller delar av kanalerna: Meuse-kanalen, Marne-Rhen-kanalen Västra grenen, kanalen mellan Champagne och Bourgogne, Vosges-kanalen och grenarna (Epinal och Nancy), Bourgogne Canal, Robine Canal, Ardennes Canal .

 

Begränsning av djup i kanalerna i regionerna Grand Est, Bourgogne-Franche Comté, Bassin de la Seine och Centre Val de Loire
Stora turistvägar som Canal du Midi, Petite Saône, Canal du Rhône au Rhin , en stor del av Canal de Bourgogne, Canal du Nivernais …. förbli öppet till datum utan förväntade förändringar inom 10 dagar.

 

Från söndagen den 21 augusti kommer 280 km kanaler kopplade till Loire, som hittills har upplevt djupbegränsningar, att stänga: Briare-kanalen, Loire-sidokanalen, Roanne till Digoin-kanalen .
,

Försörjning av vatten till befolkningar och kylning av kärnkraftverk prioriteras .

Tack vare god samordning med VNF kunde operatörerna (båtuthyrningsföretagen) förutse och flytta sina enheter på Canal du Nivernais och Yonne .

I den nordöstra (Grand Est) bassängen har nederbörden under de senaste dagarna stabiliserat situationen och förutsett en påfyllning av vatten på de stängda vägarna för att säkra strukturerna och bevara ekosystemen (fisk, etc.).

Obs: stängning för fritidsbåtar i 2 km på den farbara Loire (nedströms Bouchemaine).

 

Med stängningen av kanalerna kopplade till Loire (280 km) kommer det att finnas totalt 919 km stängda kanaler på söndagskvällen (21 augusti), det vill säga 14 % av nätet.

 
Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare Box 1189  •  131 27 Nacka Strand
Tfn: 08-448 28 80  •  Fax: 08-448 28 89
Kontakta oss via e-post

Kopplar upp chatten
skriver...

vill chatta med dig

Avböj Acceptera
Du har blivit utloggad
Ange lösenord