Föreningen för Dig som seglar i Medelhavet "and beyond"

Nu har vi varit här en månad

Visad 128 gånger
2020-06-15 kl 08:13

Efter karantänen som gick fort med allt som skall göras inför säsången så är vi nu påväg. Vi åkte till Kitnos och låg för ankar några dagar med Ulf och Kicki och sedan till Andros. Vi blev väldigt posetivt överaskade av Andros, vilken grön och vacker ö, till och med vattenfall. Med vatten kommer ju fler möjligheter, dom har ju boskap på ön och därmed mjölk, vi provade flera lokala ostar som var riktigt goda.

Vi är nu på Mykonos, på resturangen vi åt så var vi dom första turisterna i år, märklig känsla att vara på Greklands Benidorm ensamma men nu kan vi ju uppleva ön som vi inte gått till tidigare på grund av allt folk och stimm.

Grekerna tar allvarligt på Corona och är duktiga på avstånd, vid banken står alla på utsidan med 2 meters avstånd och väntar på sin tur, i affärerna räknar dom alla som går in och håller koll, hand sprit finns absolut överallt på dom mest överaskande ställena. Jag tycker dom sköter detta med bravur.

Vi skall till Sifnos för midsommar firande med medhavd sill, bara höra av sig om det är någon mer som kommit ner.

 

vill med detta säga att det fungerar mycket bra i Grekland och det är enligt min bedömning inte någon ökad risk att segla runt här, dom tar detta på största allvar och dom behöver varenda krona dom kan få in.

 

allt väl på S/Y Finally

 


2 svar finns
 
Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare Box 1189  •  131 27 Nacka Strand
Tfn: 08-448 28 80  •  Fax: 08-448 28 89

Kopplar upp chatten
skriver...

vill chatta med dig

Avböj Acceptera
Du har blivit utloggad
Ange lösenord