Föreningen för Dig som seglar i Medelhavet "and beyond"
Kategori Övrigt
Område Donau

Donau i sommar - information önskas

Visad 263 gånger
2017-02-16 kl 00:37

Förra sommaren gjorde jag första etappen ner till Medelhavet med min Comfort 32 från Stockholm till Lagarde i östra Frankrike (se min blogg joymotmedelhav.com). Nu är jag i full gång med att planera för nästa sommar, då jag tånker ta Donauvägen ner till Svarta Havet. Jag har haft stor glädje av Katinkabloggen då hon gjorde samma etapp 2015. Jag har hittills förgäves försökt nå Katinka med en del frågor så nu provar jag här istället.

1) Katinka nämner en oumbärlig "bibel" för Donau som heter "Die Donau". Nu har jag hittat flera böcker med denna titiel så jag undrar om någon vet vilken hon menar, vam är författaren?

2) För navigationen har jag hittills klarat mig bra med Navionics men Katinka nämner att den efter Budapest blir otillräcklig. Finns det andra och bättre digitala sjökort för Donau? Katinka nämner ett proffsprogram, Periscal Navigation, med det blir för dyrt (995 €). Och vilka papperskartor rekommenderas? Katinka nämner Perre Verberghts kartbok ”Donau 2” men den har jag inte lyckat hitta på nätet.

3) Tacksam också för tips om andra bra informationskällor för Donaufärden, bloggar, böcker etc.


6 svar finns
 
Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare Box 1189  •  131 27 Nacka Strand
Tfn: 08-448 28 80  •  Fax: 08-448 28 89
Kontakta oss via e-post

Kopplar upp chatten
skriver...

vill chatta med dig

Avböj Acceptera
Du har blivit utloggad
Ange lösenord