Föreningen för Dig som seglar i Medelhavet "and beyond"

Hemsegling från medelhavet i Coronatider

Visad 169 gånger
2020-04-24 kl 00:07

Vi har fått besked om att det, trotts att det i princip är förbud att segla i Spanien, är OK att ge sig av om vi seglar hem. Vi har då skrivit till en hel del hamnar och marinor och frågat hur de ställer sig till att vi kommer in. Vi frågade om det går att ankra, tanka diesel och gå till kaj. Vi var noga med att påpeka till alla att vi inte nöjesseglar. De svar vi fått har varierat. Vi korresponderar fortlöpande ocherhåller hela tiden mer information.

 

Vi har även korresponderat med många andra seglare. Vår tolkning av den information vi fått om olika länder och hamnar har vi sammanställt i ett Excel ark. Vi känner oss nu trygga med att det finns tillräckligt med möjligheter till skydd, vila och bränsle längs vår tänkta rutt. 

 

På vår blogg lägger vi regelbundet upp de senaste uppdateringarna vi tagit del av vad gäller hamnar längs rutten från Medelhavet runt Portugal/Spanien - Engelska kanalen - Kielkanalen till Sverige. Det är vår förhoppning att den kan komma andra till nytta. Vi rekommenderar alla att göra som vi gjort och mejla hamnarna innan ni kommer dit.


4 svar finns
 
Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare Box 1189  •  131 27 Nacka Strand
Tfn: 08-448 28 80  •  Fax: 08-448 28 89

Kopplar upp chatten
skriver...

vill chatta med dig

Avböj Acceptera
Du har blivit utloggad
Ange lösenord