Föreningen för Dig som seglar i Medelhavet "and beyond"
Kategori Övrigt

Restproblem efter härlig Donaufärd

Visad 229 gånger
2017-09-20 kl 10:56
Bommen

Jag är just hemma igen efter en 3 1/2 månaders härlig färd från Frankrike via Donau ner till Sozopol, Svarta Havet, Bulgarien. Intresserade kan läsa min blogg, joymotmedelhav.com. Jag har haft stor hjälp av tips från Katinka och Odd (katinkabloggen) och alla deras specialsjökort och litteratur om Donau, som jag nu gärna säljer vidare. Det förvånar mig att det fortfarande är så få som tar denna väg till Medelhavet (enligt marinorna på vägen är det bara ett fåtal), då det ger så rika kultur- och naturupplevelser och dessutom för en rakt in i den grekiska övärlden. 

Men givetvis uppstår problem att lösa under en så lång färd och just nu brottas jag med två restproblem, som jag gärna vill ha er hjälp med. 

1) Jag fick redan i våras en offert per mejl från Sozopol att en vinterförvaring där skulle kosta 187 €, vilket jag gärna nappade på och var glad för att det kunde vara så billigt i Bulgarien. Just när jag lämnade Sozopol för en vecka sedan fick jag dock information om att 187 € är en månadskostnad, vilket de glömt att nämna och att hela kostnaden för vintern är 1300 €. Hade jag vetat detta hade jag säkert valt en betydligt billigare marina i Varna, Jag har förstås protesterat och har nu fått en ursäkt per mejl från marinan och ett bud på 800 € för vinterförvaringen. Skulle nu gärna vilja ha era synpunkter på hur jag skall hantera detta. 

2) Jag lämnade min mast förra året på Marina Baltica i Travemünde för att slippa ha den med i alla 400 slussarna. Efter anbudsförfarande fick jag den nu transporterad till Wien för 18000 kr så det tillsammans med mastförvaringen blev den överlägset största posten för hela resan. Men tyvärr saknades storsegelbommen i transporten medan spinnakerbommen var med. Jag har därför gjort seglingen på Svarta Havet med bara genuan och det går ju rätt bra det också. Nu har Marina Baltica hittat min saknade bom i ett särskilt bomförråd utan namnlapp. Jag lämnade masten tillsammans med båda bommarna, tog för givet att de skulle levereras tillsammans med masten och nämnde inget särskilt om dem i min mejlväxling med marinan och transportföretaget. Nu behöver således bommen en särskild transport från Travemünde till Sozopol och varken Marina Baltica eller transportföretaget tar på sig något ansvar för det inträffade eller den transportkostnaden. Skulle gärna vilja ha era synpunkter på hur had skall hantera detta. Gärna också tips om billigast möjliga transport, bommen är 3,1 m lång, väger väl knappast mer än 10 kg (se bild). 


3 svar finns
 
Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare Box 1189  •  131 27 Nacka Strand
Tfn: 08-448 28 80  •  Fax: 08-448 28 89

Kopplar upp chatten
skriver...

vill chatta med dig

Avböj Acceptera
Du har blivit utloggad
Ange lösenord