Föreningen för Dig som seglar i Medelhavet "and beyond"
Kategori Övrigt
Område Frankrike

Canal de Vosguez stängd men Champagne et Bourgogne fungerar på väg

Visad 29 gånger
2023-04-13 kl 22:22

Hej på er

 

Sitter just i NORA, förtöjd för natten i Chamouilley på Canal de la Marne a la Saoune, eller Champagne et Bourgogne som den också kallas. Det var ju inte alls meningen att vi skulle vara här. Vi skulle gå canal de Vosguez norrut från Saone till Mosel. Men CdV är stängd. Fördämningen till reservoaren är reparerad men nu har den inte fyllt på som beräknat utan nästa prognos säger att den kan öppna mitten av maj. Då hoppas vi redan vara i norra tyskland, trots en omväg på knappt hundra slussar.

 

Jaja, vi tar det som det kommer. Här är i alla fall så mycket vatten så att det bräddar över slussportarna, värsta vattenfallen. Och det är tur. För å andra sidan är det så mycket växter och "bös" i vattnet så att det är ibland ett under att vi tar oss fram. Dgalig rutin att tömma kylvattenfiltret jag monterade i vid start. Så glad för det.

 

Under en vecka har vi bara mött fyra andra båtar så det är lugnt på vattnet. vi stävar vidare norrut. Vi får se hur det går på Mosel. Ryktet säger att det är mycket vatten och strömt. Någon som vet eller hur man tar reda på det?

 

Bästa kanalhälsningar från Pär o Gabriella på NORA


2 svar finns
 
Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare Box 1189  •  131 27 Nacka Strand
Tfn: 08-448 28 80  •  Fax: 08-448 28 89
Kontakta oss via e-post

Kopplar upp chatten
skriver...

vill chatta med dig

Avböj Acceptera
Du har blivit utloggad
Ange lösenord