Föreningen för Dig som seglar i Medelhavet "and beyond"
söndag 10 sep 2023

Nyhet! En unik träff för Medelhavsseglare i Medelhavet!

Visad 191 gånger
Leros

 

20 båtar är anmälda! Än finns det  möjlighet att ansluta. 

Vi vill gärna ha din anmälan senast 15 augusti.

 

Några dagar med trevligt umgänge och intressant program!

 


Lördag 9/9 

Ankommande båtar möts och anvisas förtöjningsplats. Visning av Leros segelförenings klubbhus. Där finns duschar, toaletter, samlingsrum, kök, etc. Det kommer att vara öppet under vårt besök.

På em informations- och introduktionsmöte i trädgården vid segelklubbens hus. Vi bekantar oss med varandra, går igenom och pejlar intresset för de föreslagna aktiviteterna. Vi får  lyssna på Leros segelförenings ordförande som berättar om hur fantastiskt Leros är och tipsar om sevärdheter mm. Vid behov får vi också hjälp med att ordna utflykter.


Söndag 10/9

På em besök hos Christine Schildt och visning av hennes och Göran Schildts bostad - den mer än 200 år gamla Villa Kolkis. Vi får höra berättelsen om hur den har kommit att bli ett nav i ett livaktigt musik, dans och skrivarutbyte mellan Leros och Finland. På kvällen middag i Villa Kolkis lummiga trädgård.


Måndag 11/9 

På em visas bilder i klubbhusets trädgård från husets omvandling från utbombad italiensk torpedfabrik till  seglarskola och samlingplats för öns seglingsintresserade. Christine Schildt visar den finska prisbelönade filmen om Göran Schildt. För intresserade berättar vi också varför Göran Schildt kallade vattnen kring Leros för "a sailor's paradise".


Tisdag 12/9 Avslutning o fest vid klubbhuset.

Vi föreslår att vi ordnar en fest för oss själva och, som tack för all hjälp, också för medlemmarna i segelföreningens styrelse. Vi har tänkt oss en grillfest där vi själva handlar in, gör i ordning och bjuder på vin och förtäring. Vi har lovats grekisk skönsång och kanske kan några talangfulla bland oss också åstadkomma sång och musik. På kvällen får vi hjälp att lära oss dansa grekiskt av klubbens sekreterare Despina.

 

För de som inte kan komma med egen båt finns möjlighet att hyra båt på Kos. Sträckan Kos till Leros seglar man vanligtvis lätt på en dag.

För de som vill vara med utan båt erbjuder Leros gott om hotell - några mindre i Lakki och flera på något längre avstånd..

Vi behöver veta om Du/Ni är intresserad av att delta. Anmäl dig nedan för mer information!  Alla som anmäler sig kommer att kontaktas personligen.

 

 

Varmt välkomna!

Medelhavsseglarna Väst genom Lennart Königson.

 

Sista anmälningsdag: tisdag 15 augusti 2023
 
Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare Box 1189  •  131 27 Nacka Strand
Tfn: 08-448 28 80  •  Fax: 08-448 28 89
Kontakta oss via e-post

Kopplar upp chatten
skriver...

vill chatta med dig

Avböj Acceptera
Du har blivit utloggad
Ange lösenord