Föreningen för Dig som seglar i Medelhavet "and beyond"
Kategori Övrigt
Område Frankrike

Canal des Vosges

Visad 178 gånger
2022-10-15 kl 12:23

Vi har med bil varit längs Canal des vosges mellan Nancy och Epinal och tittat senaste veckan. Vattennivån i kanalen verkar normal förutom de högst belägna delarna kring Epinal. Kanalen ser åxå bra ut och det går inte att okulärt se något av de problemen med vattenväxtligheter som vi sett i Canal de Meuse.
Vi var åxå vid Lac de Bouzey som är vattenmagasin för att fylla på kanalen i högpunkten, och här är det nästan helt tomt...( vilket ju åxå kan ses på VNF:s hemsida). Att denna stora sjö som nu är i princip tom ska kunna fyllas till våren kräver nog en rejält blöt vinter. Risken annars är nog stor att det blir begränsningar på djupgående och kanske tidig stängning även 2023. Ska man vara säker på att komma igenom Canal des Vosges 2023 så är nog en tidig vårstart att rekommendera....

För vår del som sticker 1,8 och som har båten i Norrköping lutar det åt att vi hoppar de franska kanalerna. Satsar istället på Holland och standing mast route till engelska kanalen och Biscaya mot Spanien i ett första steg.

 


10 svar finns
 
Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare Box 1189  •  131 27 Nacka Strand
Tfn: 08-448 28 80  •  Fax: 08-448 28 89
Kontakta oss via e-post

Kopplar upp chatten
skriver...

vill chatta med dig

Avböj Acceptera
Du har blivit utloggad
Ange lösenord