Föreningen för Dig som seglar i Medelhavet "and beyond"
Kategori Fakta
Område Grekland

Grekisk båtskatt.

Visad 527 gånger
2018-11-21 kl 10:47

Vi har nu fått lite mer detaljer om skatten, men mycket är fortfarande oklart. Bifogat finns en engelsk Googel översättning av lagen.

Av översättningen framgår att skatten skall erläggas via en grekisk websida www.aade.gr. Även om man kan leta sig fram på sidan med en Googel översättning så krävs att man har ett Grekiskt VAT nummer vilket gör det omöjligt för en icke Greek att betala på detta sätt. Betalning kan fortfarande ske via Port police, antagligen i kontanter.

 

Följande avgifter gäller:

 

Båt   7-8 m        €16/mån

        8-10m        €25/mån

      10-12m        €33/mån

Båt över 12m     € 8/mån/m längd 

 

Notera att skatten utgår från den 26 november om inte båten är immobiliserad, dvs båtdokumt har registrerats hos hamnmyndigheten. Det verkar inte heller finnas några rabatter annat än för charterbåtar. Kraftiga böter i form av dubbel avgift har aviserats om avgiften inte betalas i tid.

 

För den som är upplagd i Grekland rekommenderar vi att ni kontaktar varv eller marina för att se till så att båten är immobiliserad, annars måste skatten betalas. 

 

Som vanligt i Grekland är det fortsatt många frågetecken hur det hela skall fungera, men vi följer utvecklingen och återkommer löpande med klarlägganden.


17 svar finns
 
Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare Box 1189  •  131 27 Nacka Strand
Tfn: 08-448 28 80  •  Fax: 08-448 28 89

Kopplar upp chatten
skriver...

vill chatta med dig

Avböj Acceptera
Du har blivit utloggad
Ange lösenord