Föreningen för Dig som seglar i Medelhavet "and beyond"
Kategori Väder / Reservdelar / Reparationer / Furnering / Myndigheter

Hitta utombordare: fast med trasigt backslag

Visad 75 gånger
2021-07-13 kl 21:09

Hej, 

 

Vi är fast i Travemünde med ett kaputt backslag och letar efter en utombordare för att kunna fortsätta kanalfärden. Svårt att hitta en utombordare med lång rigg med så kort varsel. Undrar därför:

 

1: Om någon vet hur man kan få tag på en utombordare här i krokarna? De båtaffärer vi pratat med har bara motorer med kort rigg och beställningstiderna är långa. Vi vill komma iväg så snart som möjligt. Har koll på eBay men finns det andra hemsidor i Tyskland för begagnade motorer? Eller något företag/båtaffär vi kan ha missat?

 

2: Funderar på att köpa en utombordare med kort rigg. Tänker att det ändå inte går någon grov sjö på kanalerna och att det därför skulle kunna fungera på vår Amigo 23. Men undrar vad de av er som kört på kanalerna tänker om den saken? Såklart inte optimalt men vi behöver komma iväg snarast och kan ev laga backslaget innan medelhavet. Vi tar båten söderut under semesterveckorna på sommaren och jobbar höst, vinter, och vår, så det viktiga för oss är att hitta en lösning som fungerar på kort sikt.

 

Tacksam för svar 

 

Hugo


4 svar finns
 
Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare Box 1189  •  131 27 Nacka Strand
Tfn: 08-448 28 80  •  Fax: 08-448 28 89
Kontakta oss via e-post

Kopplar upp chatten
skriver...

vill chatta med dig

Avböj Acceptera
Du har blivit utloggad
Ange lösenord